GEZINSBOND HAACHT

Missie

Gezinsbond, da's maatschappelijk engagement. Met onze 2dehandsbeurs slaan we 3 vliegen in één klap. De verkopers recupereren een deel van de oorspronkelijke aankoopprijs van hun kleding/materiaal en kopers kunnen aan democratische prijzen nog degelijke kleding/materiaal kopen. Bovendien komen goederen die in het 2dehandscircuit worden verkocht niet terecht in de afvalketen, en betekent het dus een (kleine) ontlasting van ons milieu. Gezinsbond Haacht-Wakkerzeel organiseert 2 x per een 2dehandsbeurs, eentje in het voorjaar met zomerkleding en eentje in het najaar met winterkleding.


5% korting met de lidkaart (indien terminal aanwezig)


Kledingverkoop 1. De tweedehandsverkoop is voor iedereen toegankelijk.


 1. Het inschrijvingsgeld wordt betaald bij het binnenbrengen van de kleding.


 1. Fouten die te wijten zijn aan onduidelijkheid of niet correct ingevulde lijsten vallen niet  onder de verantwoordelijkheid van de organisatoren.


 1. Wij voorzien een hoekje waar kleding en speelgoed kan gelegd worden voor het goede doel; niet afgehaalde of vergeten artikelen krijgen dezelfde bestemming.


 1. Eventuele aanbiedingen of zoekertjes krijgen een plaats op ons prikbord.


 1. De organisatoren zijn  niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of ongevallen Wij doen ons uiterste best om dit te vermijden, doch kunnen niet instaan voor de gevolgen als ‘oneerlijke mensen’ toeslaan ! Op de etiketten werd daarom ook een extra vak ‘B’ toegevoegd !Hebt u duurdere stukken en wenst u daar zelf tijdens de beurs wat ‘controle’ op uit te oefenen, geef ons dan en seintje vooraf!


 1. Wij aanvaarden enkel gewassen kleding in perfecte staat. Onverzorgde en/of niet modieuze kleding, wordt niet te koop aangeboden.


 1. Wij aanvaarden maximaal 30 stuks per inschrijvingsblad.


 1. De kleding wordt ‘gemerkt’ met de voorgedrukte etiketten op de correcte manier (beschreven op de inschrijvingslijst).


 1. Tweestuks moeten duidelijk vermeld worden op de lijst én op de kledingstukken, ze moeten eveneens aan elkaar vastgemaakt worden.


 1. Binnenbrengen op kleerhangers mag (graag zelfs), maar wij kunnen niet garanderen dat u uw ‘originele’ kleerhangers zal terugvinden (u kunt er uiteraard steeds andere terug meekrijgen !)De Gezinsbond als organisator is niet verantwoordelijk voor eventuele gebreken !


Deelnemen betekent akkoord gaan met dit reglement.Toch ook nog het volgende :


Gezinsbond, da's maatschappelijk engagement. De verkopers recupereren een deel van de oorspronkelijke aankoopprijs van hun kleding/materiaal en kopers kunnen aan democratische prijzen nog degelijke kleding/materiaal  kopen.


We willen het graag houden bij kleine prijzen en mooie koopjes, (geen onnodige concurrentie, geen winstbejag.)


Bovendien komen goederen die in het 2dehandscircuit worden verkocht niet terecht in de afvalketen, en betekent het dus een (kleine) ontlasting van ons milieu.


Kledij die u nadien niet meer wenst mee terug te nemen gaat naar een goed doel.


Soms loopt het al eens mis: diefstal, verkeerd intikken, verlies … we doen ons best … maar het gebeurt.


Wij vragen daarvoor uw begrip!De tweedehandsbeurs  van de Gezinsbond Haacht  – Wakkerzeel verloopt volgens het principe van de “ANONIEME VERKOOP”. Dit wil zeggen dat u als verkoper niet aanwezig dient te zijn tijdens de verkoop.


Inschrijven:


 • Via mail op 2dehandsbeurs@gezinsbondhaacht.be vraagt u de inschrijving tot de verkoop van kleding aan. De mails worden in chronologische volgorde behandeld.
 • Vergeet zeker niet je lidnummer te vermelden voor een vlotte verwerking van uw inschrijving.
 • Nadat u een bevestiging hebt ontvangen, krijgt u via mail een kledinglijst (30 stuks) alsook uw verkoopsnummer.
 • De te gebruiken etiketten ontvangt u bij reservatie OF haalt u af bij Nele Kennis.
 • Hiervoor betaalt u 2 € bij afhaling. Best vooraf even bellen op 0486 56 25 23           's avonds na 18 uur.
 • Enkel de voorgedrukte etiketten van Gezinsbond Haacht worden aanvaard.
 • U kleeft het correct ingevulde etiket op het kledingstuk.
 • U bepaalt als verkoper zelf uw prijs.


Binnenbrengen kleding:


 • De ingevulde kledinglijst brengt u samen met de kleding binnen op vrijdagavond tussen 19u en 20h30.
 • Het inschrijvingsgeld (€ 4,00 voor leden en € 6,00 voor niet-leden) wordt betaald bij het binnenbrengen van de kleding.
 • U kunt op dat moment ook een reservering doen voor de volgende beurs. Dit kost € 1,50 euro administratiekost. U krijgt dan meteen de etiketten en uw verkoopsnummer mee voor de volgende beurs.


De Gezinsbond staat in voor de verdeling van de kledij; alles wordt per maat en soort uitgestald.

De verkoop gaat door op zaterdagnamiddag tussen 13u30u en 16u.


Ophalen kleding:


 • Niet verkochte stukken moeten terug opgehaald worden op zaterdagavond tussen 18u00 en 18u30.
 • Het totaalbedrag van uw verkochte stukken min 15% onkosten, wordt uitbetaald op uw zichtrekening (die u doorgeeft bij inschrijving).
 • Niet opgehaalde kledij wordt   na 2 weken aan een goed doel gegeven.


Opmerkingen:


 • Wij aanvaarden enkel nette, modieuze kledij van 0 tot 18 jaar. Tot die leeftijd verloopt de verkoop vlot.
 • Hebt u meerdere stuks van ‘eenzelfde soort’, verkoop ze dan als pakket (kousjes, onderhemdjes ..) MAAR maak ze degelijk aan elkaar vast (naaien). Er is een textiel nietjesmachine beschikbaar. Vraag ernaar bij het binnenbrengen van uw kleding.
 • Verkoop van schoenen mag maar ligt moeilijker.
 • Beter een lage verkoopprijs,  verkoopt beter en weg is weg!
 • Babyuitzet (bedjes, park, wiegjes, speelgoed) stellen we op (al of niet met uw hulp) of er kan een berichtje uitgehangen worden op het prikbord.
Intern Reglement